Пациентите в болницата в Кърджали да могат да получат на момента диагноза от специалисти от "Пирогов". Революционната за медицината ни телевръзка бе демонстрирана в МБАЛ"Д-р Атанас Дафовски".

Кърджалийското лечебно заведение е второто в страната, което може да се възползва от това предимство.

"Болница "Пирогов" е инициатор на това нововъведение и по този начин отваря врати и предоставя услугите на специалистите си на всички болници в страната", обяви в Кърджали д-р Асен Меджидиев, специалист УНГ.

Девет специалисти извършиха прегледи на над 260 деца в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Кампанията "изнесено лечение" бе проведена за втора поредна година в Кърджали и предизвика огромен интерес, съобщава rodopi24.blogspot.com.

"Предстои да се обсъди предложението на "Пирогов" в детайли и евентуално да се премине към подобна телевръзка. Революционен метод в медицинското обслужване, което със сигурност ще спести средства и време на пациентите", обяви директорът на кърджалийската болница проф. д-р Тодор Черкезов.

"Пациентите ще имат достъп до специалисти дори да се намират на стотици километри от тях. Няма да се правят транспортни разходи, да се записват часове и да се чака", пък посочи зам.-директорът на "Пирогов" неврохирургът проф. Николай Габровски.

Профилактичните прегледи бяха извършени в рамките на кампанията "Национална програма Детско здраве - Пирогов" под патронажа на Цвета Караянчева - председател на Народното събрание и д-р Даниела Дариткова, председател на Здравната комисия в Народното събрание.