Живеещите във Владая отново излизат на протест заради огромните задръствания, които се образуват в пиковите часове в района. Проблемът идва, когато гражданите трябва да се включат в движението по път Е-79 в посока София.

Те инициираха петиция за организация на движението чрез конуси в две ленти на път Е-79, която изпратиха до премиера Бойко Борисов и регионалния министър Николай Нанков.

"Положихме много усилия, осъществихме доста срещи с институциите, но няма никаква чуваемост. Абсолютно безхаберно отношение! Настояваме да се предприемат адекватни мерки и то веднага, защото положението е нетърпимо всяка сутрин. Прави се временна организация на движението само в неделя", обясни пред един от протестиращите - Васил Николов пред телевизия "България он ер".

От АПИ съобщиха, че върви актуализиране на проекта, при това с работещ светофар.

Васил Николов каза още, че два месеца след извършен ремонт на пътя са се появили дупки, а шахтите са пропаднали. Жителите на Владая алармират институциите и за това, но по думите му в момента има разтакаване и правене на нищо. Хората настояват за временна организация на движението всяка сутрин и фирмата изпълнител на ремонта да реши появилите се проблеми.

"Искаме от 6:30 до 10 ч. движението в посока София от Перник да се извършва в две ленти. Към 8 часа положението става доста сериозно. По наши изчисления 300 човека си губят времето всяка сутрин", обясни протестиращият.