По информация на bTV в 13,30 часа мъжки глас съобщил за "взривно устройство с камера" в района на СГС. Полицията евакуира сградата и извърши проверка.

Тя приключи в 16.30 ч., а бомба не беше открита, предаде БНТ. Председателят на Софийския градски съд Владимира Янева е поела отговорността магистратите да продължат своята работа.

От началото на месеца това е поредният сигнал за бомба в сградата на съдебната власт. На 9 ноември Съдебната палата и Софийският районен съд бяха затворени след подобна заплаха. Тогава полицаи направиха огледи във всички софийски съдилища, след като анонимен глас съобщи, че има поставено взривно устройство в съда, без да се уточнява за кой точно става дума.

През последните дни анонимните сигнали за бомби са нещо като "мода". Над десет бяха тези, които опразваха различни училища не само в София, но и във Видин, а за злоумишлените атаки бяха установени и разпитани над 12 ученици.

Големите търговски обекти също станаха обект на заплахите. Сигнали за бомба имаше в мол "Сердика", като последният бе вчера, а обектът все още е под задължителната 24-часова мярка да не отваря врати за клиенти.
Молът на булевард "Александър Стамболийски" също бе евакуиран през изминалите дни.