Всеки в държавата може да бъде проверен. Имаме 182 сигнала по компетентност на корупцията в МВР. За 2018-а 37 дела срещу кметовете, знаете за схемите в ТЕЛК, разследват се хора на обществени постове. Прокуратурата може да разследва и министри. Пак казвам, че всеки в държавата може да бъде проверен. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов пред Нова тв.

"Има сигнал, прави се проверка и после вече се задейства системата. Има и хората, които са арестувани, а медиите не знаят. Вижте, Законът за борба с корупцията работи от 2018-а има живот от година. Хиляди са на брой декларациите, които се проверяват, и се работи. Работим добре с КПКОНПИ. Те нямат полицейски правомощия, но съвместно вършим добра работа", каза Маринов.

Относно задържания камион с марихуана, който е минал през границата със Сърбия, Маринов разкри, че служителите на митницата са си свършили отлично работата. "Става въпрос за камион, превозващ над тон марихуана. Двата камиона са били с еднакви номера, но разлика в серията. Имало е смяна на табелите, но служителите на митницата са се усетили. Камионът е задържан, а шофьорът е избягал и се издирва. Собственикът на камионите обаче е задържан", каза министърът.

Попитан за ареста на сина на Гълъбин Боевски - Пол Боевски, вътрешният министър каза, че това е факт. "Пол е задържан с още един човек. Доста иновативно са бил скрити наркотиците, защото са били в батерии за фенерче. Млад човек е, но просто е тръгнал по лош път. Наркотици са открити и в апартаменти, за които Пол е имал ключове. Работим по оперативна информация срещу дилъри и така стигнахме до него", обясни Маринов.