Министърът на здравеопазването в служебното правителство Стойчо Кацаров се е ваксинирал срещу COVID-19, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Ваксината на производителя "Янсен" му е била поставена в медицински център.

Министър Кацаров е благодарил за съдействието и професионализма на управителя доц. Спас Спасков, допълниха от пресслужбата.

През последното денонощие са ваксинрани 20 496 души. Така поставени дози ваксини достигнаха 1 568 793.

Междувременно стана ясно, че проф. Тодор Кантарджиев участва като консултант в организацията на процеса на ваксинация в София. Поканата за това е дошла от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Ваксинационен пункт заработи на открито и в парка около езерото в столичния квартал "Дружба". Хората могат да се имунизират с препарат по избор, а на място се издават и ваксинационни сертификати.

Опашка към обяд пред Дома на културата нямаше. От 10 часа са преминали около 40 желаещи да се имунизират.

Лекар и медицинска сестра първо преглеждат желаещите за ваксина. Поставят се всички одобрени за употреба у нас препарати.

"Пунктовете има и в "Борисовата градина", при "Орлов мост", в "Южния парк", в "Красна поляна" и в "Северен парк", каза зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

"Трябва да се ваксинират много повече хора на ден. Трябва да са 60 000, ако искаме за кратко време да се получи имунитет", посочи проф. Тодор Кантарджиев.

По-рано проф. Кантарджиев коментира пенсионирането му като директор на Центъра по заразни и паразитни болести.

Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже, всеки така да го изпратят. Молбата ми към колегите е, че вече демонстрираха своето отношение, няма нужда да настояват, заяви още проф. Кантарджиев.