Корнелия Нинова стана поредната обществена фигура, която се зарази с коронавирус. Само през тази седмица обявиха, че са с Covid-19 главният държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, министърката на туризма Стела Балтова, а сега и лидерката на БСП.

Новината съобщи самата Нинова късно вечерта в четвъртък в своя фейсбук профил:

"В последните дни имах много интензивни срещи с браншови организации, работодатели, синдикати, граждани, колеги. Бих искала да предупредя всички, с които съм се срещала, че от днес съм положителна с Ковид 19. Добре съм. Нямам симптоми, но ще остана под карантина и ще работя от дома. Моите срещи и участия в медии се отлагат, но кампанията на БСП продължава по предварително приетия график. Целият ни екип е мобилизиран. Винаги съм разчитала на тях и знам, че ще си свършим перфектно работата в кампанията. Успех!"

Точно преди година Нинова отново беше с Covid-19. На 30 октомври тя бе приета във ВМА София след положителен тест за коронавирус. "Добре съм. Благодаря за загрижеността на всички, които ми звъните и пишете. Извинете ме, че в момента не мога да ви отговоря", написа тогава пак във фейсбук профила си Нинова.