Тази сутрин около 8.30 ч. в русенската полиция е получен сигнал, че в дере край пътя между село Иваново и Русе е забелязан катастрофирал автомобил БМВ. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, спасители и пожарникари.

Служителите на реда са установили, че колата, която е с русенска регистрация, е излязла от пътя на десен завой и се е преобърнала в дерето. От нея е изваден оцелял пътник, който е бил контактен и е казал, че катастрофата е станала снощи около 21 часа. Раненият, който е на 24 години, е откаран с линейка в русенската болница.

"Пострадалият е с политравма - с множество наранявания и контузии по тялото. Има счупен лакът. Към момента е контактен и в съзнание, но е с опасност за живота. Настанен е в отделението за интензивно лечение", съобщиха от болницата.

По думите на оцелелия, в колата са пътували и майка му, баща му и брат му, предаде БНТ. Мъжът успял да разкаже, че колата е шофирана от бащата, който употребил алкохол преди да седне зад волана. Двамата братя са били професионални шофьори, но баща им не им дал да карат. Пътували от Ново село в посока Басарбово и на десен завой колата им излетяла от пътя, блъснала се в малък насип и се преобърнала в дерето.

По-късно от русенската полиция уточниха, че загиналите са 46-годишен мъж, 44-годишната му съпруга и 20-годишният им син.

Това е вторият тежък инцидент с две жертви в Русенско за последните 4 дни. На 30 март край село Пиргово загинаха двама млади мъже - на 30 и 31 години. Трети мъж пък бе ранен.

Трима мъже и дете на 1 година пък пострадаха вчера сутринта на кръстовище в Асеновград, след като автобус от градския транспорт се удари в дърво, съобщиха от пловдивската полиция. Причина за инцидента е отклонено внимание на 68-годишния шофьор. 

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 6 тежки катастрофи с 9 ранени, от които един човек е с опасност за живота, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти. За района на София са станали 100 леки и една тежка катастрофа с един ранен. 

Видеото съдържа кадри, неподходящи за деца