За късмет не е имало хора на спирката заради съботния ден, пострадала е единствено шофьорката на колата, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал на кръстовището на ул.“Рига“ и ул.“Братислава“, което се намира в центъра на квартал „Здравец Изток“.

Лек автомобил „Фолксваген“ с варненска регистрация, управляван от Петър Йорданов от Разград, се е движил към ул.“Рига“. На кръстовището, по думите на шофьора, не е видял навреме другата кола – „Форд“, която е била по основния път.

При навлизането на фолксвагена в кръстовището той е ударил странично форда. Колата е поднесла, шофьорката – жена на средна възраст, е изгубила управление, и се е забила в автобусната спирка.

Петър Йорданов и возещите се с него приятели веднага са позвънили на тел.112. Младият мъж разказа, че са спрели и са отишли да й помогнат. Жената е била откарана в болница с линейка с травма на крака.

Видимо притеснен, Петър разказа, че за 10 години зад волана не е имал нито една катастрофа. Обясни още, че според него е карал с позволена скорост, а жената е шофирала вероятно с 65-70 км в час.

Той не отрече, че вината е негова, и искрено съжалява за случилото се. Коментира още, че може да се случи на всеки и благодари на Бог, че не е имало хора на спирката.