Кола се вряза в автобусна спирка заради катастрофа (Снимки)

Ударена от друг автомобил, който не е дал предимство, кола се вряза в автобусна спирка в Русе днес по обед.

Обратно в новината

Коментари - Кола се вряза в автобусна спирка заради катастрофа (Снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не защитавам мунчото, но понякога наистина трябва да се излезе от второстепенната улица, за да се огледаш и да се включиш в главния път. Липсва видимост, обикновено заради спрели коли

До време. Следващото "врязване" ще е кърваво. Вие ум иматне ли? На идиот книжки да даваш. Та това са некадърници и потенциални убийци! Вината е солидарна и който ги е пуснал, отговаря солидарно! Като съучастник в криминално престъпление!

Ако някой е разбрал какво се е случило, би ли ми го преразказал с по-прости думички? Разбрах само, че виновния за инцидента шофьор е невинен!

При такива случай обикновено и двамата участници са виновни, кой повече, кой по-малко.

Жена-шофьорка в Чукундурия трябва да си купува червена кола, да пуска всякакви светлини и каквито има сигнали, за да бъде забелязана навреме от унесените шофери-мъже, които са далтонисти или просто полуслепи, и за тях сива кола на прашен асфалт е практически невидима! С тоя мунчо в гоуфа точно това се е случило - първо не се огледал изобщо, второ, не забелязал колата на общия фон на кръстовището, трето, набедил жената, която си карала в града си и явно е познавала района, че тя карала с по-висока от разрешената ... класика в жанра! Чукундур Булгар в действие - всеки ден, във всеки град! И винаги са му виновни времето, лошият път, невидимите знаци, жените зад волана ... международного положение и всичко друго, за каквото се сетите! Не му идва на акъла само, че той е чукундур и не вижда, не чува, не знае и не иска да знае за правилник и знаци, но седнал и той в кола и се понесъл ...

И мен преди години по подобен начин ме удари един, спря за малко, слезе от колата си да си огледа щетите и после се качи и избяга! Хвърлях камъни по него, докато зави в една странична уличка, записах му номера и след 1 седмица го откриха от МВР и му взеха книжката. И онзи беше "чиста монета без инциденти" дори предложи 200лв. на разследващия да не му пише акт (т.е. уж не е имало бягство+издирване) но не му мина номера.

Винаги има стоп за излизане на главен път. но той е мъж, без проблеми цели 10 години, откъде да знае, че задължително трябва да спре. Ама той е по-голям от закон, знаци и колеги.

Предимството си е предимство, избягването на тежки катастрофи си е друга работа, виж как е помляла спирката, едва ли се е движела с 40.

Сложете колчета които да предпазват хората по спирките или такива трябва само да си защитавате административни сгради и посолства, другите не са хора.

В София е пълно с колове, метални огради, конуси и какво ли не друго, но нищо не помага срещу слепи и глухи водачи, тръгнали да се доказват, които не си владеят ни ръцете, ни краката ,нито реакциите! Най-тъпата катастрофа, която видях в живота си, стана на широк булевард в столицата, на Красна поляна, където по широк и чист път с две големи платна в едната посока, след кръстовище (зелено - път отворен, свободен, другите коли се бяха изнесли), един такъв недовиждащ, с нова кола, май беше Тойота някаква (не помня, но лъскаво и хубаво ново возило), изведнъж чу сигнала на линейка, която се появи в другата посока на повече от 400 м пред него, от завоя, и си вървеше, колите й направиха път, към него линейката нямаше абсолютно нищо общо! Но той изведнъж така нави волана надясно - към спирка, огради и метални колове, така се натресе в тях, че предницата му стана на мекица, посипаха се фарове, а хората на спирката малко след това място сигурно видяха целия си живот като на кино ... След което изродът скача от колата, звъни на някого, почва да реве и да обяснява нещо, да се оправдава, от колата му дъни чалга на провала, народът го гледа и му се чуди на простотията, линейката отдавна си отмина и малко хора изобщо разбраха защо посред бял ден, в сухо и ясно време, на свободно широко шосе, тоя дивак си заби новата кола в оградите, огъна две от платната, изкриви дебел метален кол, счупи возилото ... Ей така - Чукундур Булгар в действие, седнал в кола и тръгнал да се доказва! След това дойде моя трамвай и не видях как завърши цялата история, предполагам, че полицията също му се е чудила на акъла и оправданията ... Но, както казват старите хора - човек като е прост - то е до живот!

Освен, че има шофьори идиоти, които НИКОГА НЕ МИСЛЯТ, ЧЕ със скоростта, с която карат, никога не могат да спрат, ако е необходимо, спирките са убийствени. Така са направени, че хората в тях винаги да бъдат убити!

Къде са колчетата?

Е, спирката все пак не може да бъде бункер, нали така? И чакащите там трябва да стигнат бързо и лесно до превозното средство, а не да излизат между колове, кашпи, укрепления ... Просто шофьорите трябва да се научат най-сетне, че скоростта им в град е максимум 50 км/ч, а покрай спирки и преди кръстовища - най-много 20 км/ч, за да могат да спрат, да реагират на нечие рязко движение, да не бутнат човек, който изведнъж тръгне да пресича (има и такива, да си кажем истината, и по-добре е да можеш да спреш, отколкото да ти тежи после на съвестта и да го сънуваш цял живот ...). Просто трябва да се кара като в град - със знаци и други участници в движението, а не като извънградско, по магистрала!

Имал съм няколко сблъсъка с жени-шофьорки на пътя, слава Богу леки. В два от случаите имаха цялото време на света да спрат, но се "панираха" и не спряха.

Карам си аз и автобус излизащ от спирка далеч пред мен влиза в лентата ми, спирам, кола зад мен намираща се на 20-30 метра приближава, приближава, приближава... очаквах тежък сблъсък, добре че успя да извие волана и да ме чукне леко в края на бронята, с тази скорост можеше да спре поне три пъти!

Всичко е добре когато завърши. Добре. Без жертви

Тази с "Форда" не знае ли, че "Фолксваген" е с предимство, особено пък ако е "Голф".

И то ако е от Там :)))

Стопанина, като не си ръчка говедата с остена непрекъснато, такива резултати се получават, но явно това вече не прави впечатление на никого, освен на потърпевшите говеда.

"...Обясни още, че според него е карал с позволена скорост, а жената е шофирала вероятно с 65-70 км в час." Аууу г-н Йорданов, та вие се изкарахте по-точен от радар на КАТ. Отнема се предимство, но веднага се прехвъря вината на другия - българска класика...

Много интересна формулировка: Колата се "унесла".... да разбирам ли, че изпаднала в унес, колата? Къде са ви учили на български език, е журналисти смотани!

"не е видял навреме другата кола Форд, която е била по основния път" и като не е видял,как е определил

"Петър разказа, че за 10 години зад волана не е имал нито една катастрофа." За всяко нещо си има първи път, гусин Гоуфаджия. Айде сега, книжката за 1г. и на пробен изпит след това, и да си сложиш очила другия път да ги виждаш "навреме" колите, т.е. преди да ги нарамиш странично.

Тоя още малко ще се изкара и жертва. Карал внимателно, съдействал при произшествието,нямал други нарушения ..... но отнел предимстото на другия водач и е предизвикал катастрофа изцяло по негова вина!!! И вметнал,че другия шофьор май е карал с превишена скорост.Пундьо

леле, тая е отнесла цялата пейка, ако имаше хора на спирката, можеше да стане ужасна трагедия

Коментирал още, че може да се случи на всеки....да може, но на всеки който не спазва правилата на пътя и си мисли, че шофирането е като игра на компютъра!!!