Доцент Борис Щърбанов, който изготвя профили на серийни престъпници вече 37 години, заяви пред bTV, че в случая най-вероятно става въпрос за човек с личностно разстройство или ниска интелигентност. Според Щърбанов мъжът със спринцовката има и сексуални проблеми.
"Много в вероятно това да е човек с педофилни наклонности - щом са само деца - трябва да се очаква подобно нещо", коментира експертът. 
По думите му  престъпникът едва ли цели да зарази децата, удовлетворява го само пробождането.
"Самото инжектиране бави. Такъв човек боде и изчезва. Той, ако започне да инжектира, много бързо ще го уловят", допълва Щърбанов.
Доцентът допълва, че престъпникът е стеснителен. Не се набива на очи с екстравагантно облекло и поведение.
От МВР вече официално посъветваха родителите да не изпускат от поглед децата си, а в случай, че те трябва да се придвижват сами, да ги предупредят в никакъв случай да не тръгват с непознат по какъвто и да било повод.
"Това, което най-много ме притеснява, е какво инжектира този човек де факто - какво има в спринцовката. Дали тя е чиста, дори да е вода само. Тази спринцовка може да е заразена с какво ли не", казва столичанка, която има малко дете.
"Аз лично съм привърженик на смъртното наказания да си призная. Аз направо бих ги умъртвявала подобни", заявява друга майка.