Това разказа Йордан Доцев, пред очите на когото ротвайлер нахапа жестоко 7-годишния му син в двора на столично училище. Малкият Максим е в травматологията на "Пирогов" в стабилно състояние, но със сериозни наранявания и в шок. Задържани са собственикът на животното и младеж, на когото го е дал за разходка.

Инцидентът става вчера в 121 училище в столичния квартал „Гоце Делчев”, докато момченцето играе със свои приятели.

На помощ се притичват родителите на другите деца.

"Беше го захапало отзад, двама-трима ръце теглят моето дете напред, кучето назад...”, разказа още бащата пред bTV от болницата.

Негов приятел на име Георги, който също става свидетел на кошмара, пък си спомни, че е чул неистов детски писък:

„Куче ротвайлер, около 40 килограма, беше захапало детето. То се мяташе като парцалена кукла”.

На момченцето опитва да помогне и мъжът, който разхожда кучето, но, докато бърка в устата му, то нахапва и него по ръцете. Накрая събралите се мъже успяват да спасят детето от захапката на ротвайлера.

Бащата разказа още, че сега Максим може да лежи само по корем.

„Не може да отиде до тоалетна. Всичко е разкъсано отзад. Много е уплашен. Мисля, че заеква и само повтаря, че повече няма да излиза от вкъщи.”

Заради това, че е оставил кучето без контрол и го е извел без намордник и повод, срещу мъжа, който е разхождал кучето, е образувано досъдебно производство. Той е осъждан многократно. Собственикът на кучето ще бъде освободен от ареста.

Междувременно стана ясно, че друго дете - 13-годишно момиче, също е било нахапано от куче в София. Инцидентът е станал в квартал „Абдовица”, а сигналът в Спешна помощ е подаден около 21:24 ч. Момичето било с дълбоки рани по краката, но след като медиците са и оказали помощ на място, родителите на детето са отказали да я откарат в болница.

За подобен инцидент съобщиха и от областната дирекция на МВР в Перник. Едро куче от породата кангал е ухапало 68-годишна жена на ул. "Хавана". То прескочило оградата и атакувало жертвата. Пострадала е с разкъсни рани в областта на дясното рамо. Образувано е досъдебно производство по случая.