Бащата на детето, нахапано от ротвайлер: Беше кошмар

Най-големият кошмар, който един баща може да преживее - да си види детето да крещи и едно огромно чудовище да го разкъсва.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на детето, нахапано от ротвайлер: Беше кошмар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще си кажа директно моето мнение по въпроса за захапаното по главата и починало 7 месечно бебе.Изобщо не ми пука!За кого да ми пука?За него,че е починало?Или за ''скърбящите'' му родители,които вероятно също са били някакви побъркани кучелюбци,които са искали да убиват хора,заради миризливия си дръгел?Ай моля ви се,нека бъдем обективни!Тук поне са си получили заслуженото и повече няма да оставят детето само със следващия си миризлив дръгел.

Ненавиждам кучета от всякакъв тип.Деца не обичам,та и няма да ме трогне,че който и да било е нахапан от куче.Масово,близо 99% от всички коментиращи в социланите мрежи,обиждат,псуват ,кълнат,когато стане въпрос за мастия.Това дете или който и да е нахапан,вероятно е бил някой от тях.Повлекли тия грозни и гадни животни,след тях остава смрад и мърсотия.Изобщо това животно не би трябвало да го има като вид,ама...

всичко е мода,всеки втори с куче серът на всякъде, не се чисти след тях.България е на второ място със заболявания от кучешка тения.Нещо сбъркано има в любовта към животните,въобще всичко ние сбъркано

В една нормална държава собственика на зъбатата смрад сега щеше да си продаде апартамента за да покрие лечението и да компенсира моралните щети и психологически травми и да живее в кашон до кофите за боклук. Гледайки неговия поучителен пример останалите собственици на помияри ще почнат да им надяват по два намордника за по-сигурно. Булгаристан обаче не е нормална държава.В Булгаристан има много защитници на песове и никакви защитници на деца.

Забрана на опасните породи кучета! Какво искате властимащи- хората да почнат да се саморазправят ли?

Либералното законодателство, натрапено на България и яловата, скопена, самовлюбена съдебна система, издъхващата полиция и отмитите от дъждове и зверска мизерия БГ затвори дават резултати - В селата ромски озверели банди грабят и изнасилват, в градовете децата се разкъсвани от зверове, жените са изнасяни като бели робини, бездомници се убиват за органи, който може бяга в чужбина (1/3 от нацията). А случай като този се замита под килима... Ако ви хванат да биете куче - затвор ! Ако хванат вашето куче да убива дете - глоба и замазване на положението ! АЙДЕ СЕГА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ВЪЗМУТЕНА И ОГОРЧЕНА ДА ВНЕСЕ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ ЗА ЕФЕКТИВНО НАКАЗАНИЕ НА ИЗРОДИТЕ С КУЧЕТАТА-УБИЙЦИ ! АЙДЕ КАКО ...

НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община: " (3) Собственикът на куче е длъжен: 1. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно." Ако е агресивно. Щом стопанинът не му е сложил намордник значи не е агресивно - чиста работа:). Полиция как да го глоби? Смешен текст. Тук трябва промяна в текста. Глобите: "Чл. 16. (1) За констатирани нарушения по настоящата Наредба на нарушителите се налагат глоби от 20 лв., а при повторни нарушения до 200 лева." "до 200 лева" пак смешка. Значи за второ-трето-пето-десето нарушение може по 50лв. Нали в наредбата е написано "до 200". "Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района." - е, разбира се. Да има обозначени със знак места, където да си пускат кучетата да тичат. И всеки без куче на своя отговорност да си решава ще ходи ли там. По-добре всеки от писалите тук да прегледа Наредбата за отглеждане на домашни животни в неговото населено място. Ако види членове от наредбата, които не смята за адекватни и не го мързи - да пише до своята общината неговите предложения. По би имало ефект отколкото да се възмущаваме тук.

Да кажат на кого е било кучето? С какво се занимава, до колко е чист и какви доходи има. Същото и за този, който го е извел.

Къде са сега Четири лапи да вият като чакали?! Тези кучета трябва да бъдат забранени със закон. Собственикът трябва да бъде съден за опит за убийство и да плати солидно обезщетение на това дете. Интересувам се какво ще стане с кучето.

Как какво ще стане с кучето?Все едно не знаеш.Пускат стопанинът от ареста,а после той продължава да си гледа кучето.Не ми приличате на ловени от джунглата,за да задавате такъв въпрос.

Гледали сме питбул 13 години. Винаги на каишка и с намордник, макар че беше лигльо по нрав и никога никого не е наранил. На безотговорници не само кучета, а и деца не бива да им се позволява да гледат! Кураж на детето и семейството му! Непоносимо е това, което преживяват!

Горкото дете, боли го и е много стресирано. Физически ще се оправи (може и белег да му остане), но психо травмата...ще остане :-( Проблемът тук е в този, който е извел кучето и го е завел в училищният двор. Явно въпросният не е собственика, не познава добре нравът на животното и с това се е отнесъл несериозно като поне не е му е сложил намордник. А е трябвало ! Ок, пуснал го е да потича на двора, но е трябвало С НАМОРДНИК !!! Така няма риск животното да изяде някоя отрова, няма риск и от нападение (както се е случило всъщност, най-много да го беше бутнало детето докато тича), няма риск от глоби и съдебни дела. Не, че трябва да го пуска в училищен двор точно, но много собственици ги пускат там, защото има ограда и няма риск да изскочат на улицата пред някоя кола. Но нека, за Бога, е поне с наморници там ! Така никой няма да пострада. Не е виновно животното, за да нападне така...явно е тормозено, не добре хранено, бито и учено на агресия тип "дръж !", което трябва да е подсъдно за собственика/гледача. Винете този извелият го, не животното ! Той е за бой ! Дано се възстанови бързо детето.

Maлоумник, това училище ли е или кучкарник. Защо помиярът е там?

Точно така!И докато всички тук се отнасяме либерално към това,че животните не са виновни,нещата ще са това,което са.И то-нахапани деца,пускане на псетата най-редовно без повод и каишки,пускане на песовете навсякъде.Което също не е редно,защото част от тези противни животни плашат представителите на дивата природа.Аз не се извинявам,но тези животни от дивата природа са много по-ценни от грозните ви и гадни помии.

Пишещите мнения и коментари по- надолу трябва да знаят че разни Олигифрени станали Полицаи с Подкупи четат всичко което се пише, и макар че не са регистрирани никъде, пак може да дойдат да се заяждат за това че от твоето IP са писали коментар. Такава Цензура и Наглост НЕ е имало дори при Тодор Живков.. А него го свалиха от власт за да има Свобода на Словото. Крадците- Предатели са влезли в Властта и четат и Подслушват цяла България, ако някой каже или пише мнения някъде да ги ИЗОБЛИЧИ.. Същите тия Предатели хранят чужденци-Нашественици и им правят лагери, а Българите спят по улиците и умират ог глад.

Ние това си го знаем....това е ситуацята, имаше едно чиче в Лясковец, дето му почука полицията на вратата, историята я знаете всички....

Мисля, че трябва да се пусне петиция до Народното събрание за приемане на закон за забана на опасните породи кучета и да се сезира омбудсмана - в момента г-жа Мая Манолова. Крайно време е да се заемат с проблемите на народа си, а не с европоклони.

Защо сте публикували имената и снимка на жертвите, а не на престъпниците? защо? Предлагам при всяко извеждане от апартаментната врата без да са спазени изискванията по закон да води до акт от общината за 2000 лв примерно. от апартаментната, не от общата врата на блока! А как ще се налагат актовете? Ами лесно, бе г-жо Ф., само помислете това да е вашето внуче и веднага ще измислите начина!

Както казах по-надолу. Проблема не е толкова, че няма правила, всъщност има такива, най-малко за намордници и каишки, а това, че органите не си вършат работата. Никога не съм видял полицай да налага глоба на някой заради това, че кучето му е без намордник или не е на каишка. Точно това безхаберие на органите трябва да бъде променено , я да почнат да ги глобяват да видите колко бързо ще се научат...

В нормалните държави, се спазват законите, защото гражданското общество е будно, реагира и се обединяват за благото на всички. В бг, все чакаме, някой да ни свърши работата. Обаждаме се няколко човека, че има куче застрашаващо сигурността на децата и полицаите няма как да не реагират.

На кого да се обадя, бе колега, звънях няколко пъти , че при нас свободно се разхожда ротвайлер, пишат докладна, когато имали кола в района щели да дойдат, познай от един път дали дойдоха. Като сео бадиш няколко пъти и ти затрият нервите преставаш да бъдеш "буден" гражданин и се спасяваш поединично

И отново и отново ще има трагични инциденти, разберете след дъжд качулка файда нямааааа трябва забрана за тези кучета, който е грамотен нека прочете що е това опасна порода куче е за пример - питбул

"след дъжд качулка",НАПРОТИВ!!! Детето е в болница и бере душа от нараняванията и стреса, които е преживяло, дано да оживее миличкото. Темата е гореща, та чак пари. Сега е това дете, утре може да е вашето. Веднага з

затвор за собственика и умъртвяване на агресивното куче, както е по закон.

Не може всеки ден да даваме жертви на съгражданите си кучкари психопати.И без това намляваме , достатъчно са ни другите страхове и нерви, че да ни е страх и да излезем на улицата и някви диваци да ни държат в стрес с песовете си След като българинът не е дорасъл да гледа куче , определени породи трябва да се забранят. В къде по-развити като граждани , отговорности и общества в държави като Дания , опасните породи са забранени. Безмислено е всеки ден да се възмущаваме и така до следващия път без да се взимат никакви мерки. Трябват действия и то веднага.

Кучето да се разстреля, собственикът му да се глоби солено и с ефективна присъда! Това е начинът, иначе оправия няма и утре може да дойде редът и на вашето дете!!!

Има към 20 - 30 породи , които , ако се забранят, всичко ще е о.к. Ротвайлери и питбули, нямат място по улиците, училища и паркове. Овчарските породи - кангали , кавказки овчарки и т.н. само в планинските села и то извън селата , ако са на регистрирани като свободни овцевъди в райойни с мечки и вълци..

Стига с тоя Путин бе. Айде стига! И Тръмп, не ме интересува. Сериозните проблеми в БГ идват от нас живеещите на територията.

Животното не е виновно - това е инстинкт - виновни са собствениците, кучкарите и като цяло шибаните малоумни "хора", които си гледкат тези зверове и ги развеждат свободно по улиците. Този изрод дано сън да не види до гроб, на съвестта ще му е това дете.

Какъв инстинкт?! Това куче да не е расло в гората? То е обучавано да напада на живо месо. Не напада за да се нахрани. Има собственик, който го е хранел. Научено е да убива за спорта, като види жертва по слаб, независимо дали пумияр дете или котка.

ТРЯБВА ЗАКОН В ТАЗИ Т:ПА ДЪРЖАВА! КУЧЕТА НАД 5 кг ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С НАМОРДНИК, ИНАЧЕ АВТОМАТИЧНО от 8 000 до 10 000 лв ГЛОБА, БЕЗ АМА АЗ... АМА ТОЙ... ОСВЕН ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ОТГЛЕЖДАНЕТО В БЪЛГАРИЯ НА ОПРЕДЕЛЕНИ РАСИ ДОБИТЪЦИ!

Има такива закони че кучето трябва да е на каишка и с мадморник но не се спазва, както джигитите въпреки закона и наказанията карат пияни и дрогирани. Спира се развъждането и продажбата на опасни кучета а вече отглежданите да са на специален режим както е огнестрелното оръжие и веднъж годишно да минават на тест.

Преди около 20 години навсякъде в Бургас беше пълно с улични кучета, едно от тях се мотаеше около блока ни, брат ми минавал то се спуснало и го захапало за крака без каквато и да е провокация, е хванах кучето и хуманно го евтаназирах . Няма друго решение хора.

Ами, те, `щото ... до сега не са проявявали агресия, понеже ...

Агресивността на кучетата е функция на агресивността на хората, а гя в България е голяма.

Ние сами сме си виновни за участта. Във една силна общност родителя щеше да убие кучето и собственика, а в една нормална държава бащата щеше да бъде оправдан за убийството на кучето и неговия собственик.

Сега и да съдим собственика вредата вече е нанесена, твърдо трябва се натиска забрана на подобни кучета да съществуват у нас на места различни от смециалните служби. Също както е с огнестрелното оръжие, късо, дълго , автоматично. Българина няма никаква култура и многократно го е доказал.Това е единственият начин да се избегнат подобни тежки инциденти, лично аз харесвам кучетата, гледал съм куче И не мангалите са виновни за всички беди в държавата.

До Куджо Кучев , има опасни породи кучета създадени с цел пазачи и други, комбинирано с нисък интелект на собственика кучето се превръща в нещо по опасно от бродеща в гората мечка гризли и не защото е по страшно от мечка а защото кучето се намира сред хора.

Мечката ако те срещне в гората, може да те нападне защото е гладна и за нея си храна. Мечката е диво животно и ти си попаднал в нейната естествена среда. РАЗЛИКАТА тук с това куче е, че то е дресирано и нахъсано от човек, да напада на живо месо. Това си е престъпление на собственика.

Видя ки човек с опасно куче, губя му уважение завинаги . Почвам да се чудя се дали става дума за див чобанин, , комплексар или престъпник. Най-често са психопати, които извличат радост от страха на другите и мразят хората и намират утеха в животното, което извратената им психика може да манипулира като играчка.

Подкрепям мнението ти.

ще търпим този тормоз от кучкарите ? Живея до Северния парк - години наред един арогантен млад мъж от 604-ти блок води глутница огромни песове без намордник , без каишка , пресича всички алеи , създавайки страх и напрежение ! А съседите ми всяка сутрин в 5 часа будят мен и целия вход , извеждайки кучето си да "разкраси " района ! Това град ли е или кучкарник ?

Така е шопите са чобани, къв град може да има в селска България, камо ли в Шоплука.

Старите автори пишат, че никой не смятал шопите в София за хора, откакто наводниха града стана ад.

Куче нападнало човек се евтаназира.куче без собственик,чип се залавя,изпраща в приют и ако до месец не бъде взето се евтаназира.точка.друго решение няма.

Големите кучета да се водят с каишка задължително! Да има супер солени глоби за такива дето се правят на тикви! Ако не платят-животното да се прибере и ако никой не го осинови да се умъртви.

Братя българи, време е да се надигнем и да с искания за въвеждане на закон забраняващ отглеждането на опасни породи кучета в нашата родина. Всичко останало е просто загуба на време.С всеки изминал ден става все по зле.

И коя е тая опасна порода ве ? Опасна порода са мангасарите, опасна порода може и ти да си !!! Опасна порода куче НЯМА, има опасна порода собственици на кучета, които са тормозени, само с цел озлобяване !!! И тебе да те държат на синджир, гладен и да те бият, и ти ще се озлобиш ! Дай и тебе да те приспим със закон, а !

Нямам думи просто !!! Обичам животните и обожавам кучетата, но ако съм на мястото на бащата, ще разпоря песа от гърлото до таш..ите, въпреки че животното не носи пълната вина !!! Едно куче, имащо стопанин/господар, става такова, както е отгледано/обучено, така че последствията, трябва да носи стопанина. Той е отговорен за развитието на кучето му !!!

Всъщност за поведението на кучетата са отговорни и виновни техните стопани. В повечето случаи на проявена агресия, те умишлено са довеждани до това състояние чрез изтезания, бой, глад. Ако съществува реално работеща зоополиция, тези случаи драстично ще намалеят. Но у нас почти никой не носи отговорност, нито за хората, нито за животните. Пресният пример е със собственика на питбула, който уби малкото дете. Не му повдигнаха обвинения за мъртвото дете, нито за ужасните условия, при които е съществувало кучето. Затова често ще стават такива неща.

На кучкаря няма да му направят нищо, че и кучет ще си прибере. За семейството на детето - трагедия доживот. Това са законите у нас. Пишат се от кучкари.

Тази държава е на кучкарите и еколозите. Всичко около тях трябва да се върти. Училищата вечер а и денем са като разграден двор. Ние водим децата да играят в близкото до нас училище и въпреки забраната там да се разхождат кучета все ще се намери някой, който да го прави.

Време е Фандъкова да се чупи от поста. Пълна неадекватност, напълно неподходяща е.

Абе я не обиждай бе. Ако имаш акъл, накарай кметицата да работи в полза на обществото. Панелен плъх пиещ ефтина бира с претенции, аааа?!?!?Гледай шкембето да не спадне и пешивата каска под официалният анцунг на адидибас менте от Елиенци, аман от тъпи селяндури с претенции

Преди няколко години - чудя се защо паметта на тези ЗООИНСПЕКТОРИ е толкова къса или може би това което се случи не е с тяхен близък ??? Случи се това - кучета събориха старица на земята и я ЯДОХА от краката към главата Бяха изяли целите крака докато тя беше жива Даваха я по телевизията МНОГО ВИ Е КЪСА ПАМЕТТА но Нито тя нито аз дано има и други хора които няма да забравят този случай КУЧЕЗАЩИТНИЦИ !!! нехуманното отношение към животните !!!

И една английска гражданка, които си бяха купили къща, в някакво българско село, преди години, я бяха намерили мъртва и изядена от глутници кучета. А за професора забравихте ли, който беше изяден от глутница пред блока му и след това почина.

Кучетата в България са толкова богопомазани, колкото и гостите на Меркел в Германия

Има закони и наредби, но няма действащи органи в лицето на полицията, инспектори от СО и много други организации и ведомства, който би трябвало да извършват контрол за спазването им. Когато видите някой комплексар да разхожда куче от порода-убиец без каишка и наморник, обадете се на тел. 112 и мога да ви кажа, какво се случва: диспечерката любезно ви информира, че ще предаде сигнала към териториалното районно и нищо, "чакай от умрел писмо". За голямо съжаление никаква реакция, а в същото време докато чакате в градинката да дойде патрул по сигнала ви, минава случайно пореден патрул, полицай и от тях никаква реакция!!! Абе господа полицаи, не би ли следвало да реагирате, ама не само като ви изпратят, а и като случайно видите някаква нередност, като тази, като това да е спрял някой тарикат на пешеходна пътека, като това да е паркирал на тротоара по най-селския начин, уви ВИЕ сте слепи, а би трябвало да сте закона ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!

Боколандия

Ухапе ли куче човек, без да е предизвикано, да се умъртвява. Ние да ходим в страх, щото някой си решава, че може така да си разхожда животното-особено тези с агресивните породи, виж колко съм модерен и лош.

ПРОСТО нямам думи В България дето ужким е за българите има ЗА-КОН нама ЗА-КУЧЕ няма ЗА-КОТЕ дори няма ЗА-МАГАРЕ камо ли ЗА-ЧОВЕК Предлагам да спрем временно да плащаме данъци докато УПРАВНИЦИТЕ НЕ ЗАПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ ЗА нас ХОРАТА-БЪЛГАРИТИ на ПРОТЕСТ !!!

Помиарска държава! И утре може някой да говори за случая и край. Глутници кучета по улуците, уринират и серат където им падне, разходки не на каишка и кво, нищо! Толкова ли в трудно да се реши проблема! Не е никак трудно, но няма желание!

В Родината на Соросоидите САЩ това се води опит за убийство и кучкаря отива в дранголника, а псето се унищожава. Тука, бесните псета налазили майка България с парите на Сорос и подобни, си разиграват коня пред невежата тълпа.

пий си хапчетата.

... у нас кучетата са на по-голяма почит отколкото децата! Често пъти ще чуете извратеното мнение на любителите кучкари,че кучетатга са по-важни и по-добри от хората. Много ми се иска да чуя мнението по този случай на мрънкащата под носа си и гледаща като че ли е яла отровни гъби г-жа Фандъкова. Многократно е молена в писмен вид от граждани да се предприемат мерки срещу кучешките лайна по улиците,вкл.под прозореца й на ,,Московска,,. Молена е също така да задължи директорите на училищата да не допускат в дворовете стопани,които разхождат масово кучетатга си с цел сране. Тази жена не желае да налага спазването на законите и наредбите,както напр. прави бургаският кмет. Фандъкова и хората й не могат да глобят всички нарушители,,а само имитират някаква дейност и нагло лъжат,че всеки ден екипи на Инспектората заедно с полицията обикаляли из София и проверявали стопаните и кучетата им за чипиране и документи. Фалш и лицемерие.

А, ва таа е селянка ва, дек си тръгнал от белчинска селянка ред да искаш.

кучетата са много по-добри от хората - те никога не се опитват да си прехвърлят вината на някой човек. Не мога да кажа същото за хората - няма да се учудя ако утре някой обвини куче и за химическите атаки в Сирия. За днешния случай - кучето не е виновно - то не е прескочило примерно оградата на двора, където живее и да е нападнало детето, че да бъде приспивано. Вината е на човека, който го е пуснал. Така че може пак да си зададете въпроса кои са по-добри кучетата или хората?

Ножа е кован и наточен ,готов в багажника за такива случаи.. Връчвам главата на песа на собственика за 40 секунди .. Ако въпросния собственик е татуиран и бръснат ,ще получи и промоция татус от катарама...

И колко пъти си го правил тоя номер бе, мъжаго? Дали няма да се насереш на четвъртата секунда.

Предлагам собствениците на такива кучета да бъдат хвърляни в клетката на лъвовете в зоопарка.Мисля,че идеята е добра.

изведени без намордник и верига трябва немедленно да се застрелват!!!!За избягване на такива инциденти!!!

Какво са ти виновни кучетата? Да не би сами да са отишли в училищния двор да се поразходят? Не е ли по-добре това, което пишеш да се отнася за собствениците на такива кучета. Само да се разчуе за съдбата на един такъв "любител" на четириноги и повече няма да има такива инциденти.

Такива кучета нямат място в града. На село в двора. Веднъж посегне ли на човек кучето да се приспива, а собственика 1 година затвор и солена глоба.

И ти, ако не си с наморник и кайшка, трябва да бъдеш еб.н и разстрелян !