Дъждовното лято продължава с пълна сила. Днес в София дъжд вали от около 11 часа с малки прекъсвания почти непрекъснато. Има и периоди на проливен дъжд, но няма вятър и усещане за буря.

От МВР съобщиха, че пожарните и полицейските екипи са готови за реакция във връзка с прогнозите за проливните валежи в страната

Днес са подадени общо 25 сигнала за спасителни дейности. В по-голямата част от случаите пожарните екипи са отстранили паднали дървета или големи клони.

Към 14.30 часа днес  е установено преливане на един от язовирите в землището на с. Ракита от придошлите води. В резултат на предприетата бърза реакция на местната власт, заедно с противопожарните и полицейските екипи, ситуацията на този етап е нормализирана, водното ниво е спаднало.  Осигурено е непрекъснато наблюдение на място. Според плана за действие   кметовете са информирани за ситуацията жителите на близките села Садово и Крушовица.  

Улици в центъра на Пловдив се наводниха след краткия, но силен порой, който се изля като из ведро над града следобед.  Тъмни облаци надвиснаха от запад за секунди стихията връхлетя града.  Стихията постепенно отслабна, но продължава да вали по-слаб дъжд, придружен с вятър и гръмотевици.Допреди няколко часа количеството валежи беше 17 литра на м2.

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно и с прекъсвания валежите ще продължат, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. На места главно в Западна и Централна България ще са със значителни количества. Ще има и гръмотевична дейност. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Остава хладно с максимални температури предимно между 22° и 27°.

В планините ще е облачно и дъждовно. Върховете често ще са в мъгла. Главно в следобедните часове и вечерта ще се развият и гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен от северозапад, в източните масиви - от югоизток. Хладно, с максимална температура на височина 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще има превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от север и от североизток. Максималната температура на въздуха ще е 24-26°, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.