"Не работя вече в болница "Шейново". Бях подложена на голям натиск от директора", каза в предаването "Лице в лице" д-р Таня Андреева.

"От колегите от болница "Шейново" на протест бяха не повече от 25 души в защита на настоящия директор. Той на всички инстанции в съда подаде жалба срещу решението на Столичния общински съвет. Има законови основания да бъде сменен, защото има 139 страници одитни доклади за нарушения. Аз не съм искала да бъда директор на болница "Шейново". В случая с разменените бебенца излязоха много нарушения. Одитът показа лоши административни практики и недобър контрол. Тогава ме поканиха временно да поема болницата", обясни бившият здравен министър.

"В последната година много се говори по темата за демографията. Искаме да покажем, че в България могат да се поставят надпартийни каузи и цели, около които да се обедини цялата политическа общност", коментира тя.

"Раждаемостта в България от години намалява. Това е и европейска тенденция. България е на първите места по заболеваемост и смъртност. Фокусът ни е към профилактика и скрининг в ранните възрастови години. Като започнем от момичетата и момчетата от ранна възраст. Трябва да има организирана профилактична програма. Всеки един от нас трябва да получава информация от личния лекар за изследванията за репродуктивно здраве. Това, което можем да направим, е да следим състоянието на всеки един от нас. Жените трябва да следят своя яйчников резерв", добави тя.