Премиерът Бойко Борисов ще се ваксинира срещу COVID-19, въпреки че преболедува вируса. Така от Министерския съвет отговориха на запитване на "24 часа".

"Премиерът вярва в науката и ще си сложи ваксина", категорични са от правителството. Той щял да обяви лично решението си на Европейския съвет в четвъртък.

Борисов се присъединява към вълната политици, готови публично да се имунизират, за да насърчат и обикновените граждани да го направят. Ваксинация в телевизионен ефир обявиха бивши американски президенти. Кралица Елизабет също се очаква да направи имунизацията си публична.

Кампания "за" ваксинирането срещу вируса започна във фейсбук бившият министър на отбраната и на външните работи и настоящ специален координатор за Близкоизточния мирен процес на генералния секретар на ООН Николай Младенов. I Will Take A COVID-19 Vaccine ("Аз ще си сложа ваксина срещу COVID-19" - от англ.), гласи специална рамка за профилната му снимка в социалната мрежа, която той постави, и с личния си пример призова и други да променят снимките си.