Самолет на "България Ер", изпълняващ полет от Прага за София, е кацнал аварийно във Виена, предаде БНР.

Причината е спукано дясно стъкло на пилотската кабина.

Бургазлийката Снежана Семова е една от пътниците в самолета. Тя разказа, че след излитането от Прага в 12.20 часа хората усетили, че самолетът започва да се снижава и да се отклонява от дестинацията си. След десетина минути от пилотската кабина им съобщили, че ще се наложи да кацнат аварийно във Виена.

 „Усети се и по поведението съответно на стюардите. Разбрахме, че нещо не е както трябва. След около 5-10 мин. се включи капитанът от кабината, за да ни информира, че поради спукано предно стъкло на пилотската кабина, ще се наложи аварийно да кацнем във Виена. Видимо имаше притеснени хора, но всеки реагира различно на стресови ситуации. Повечето мълчаха, но самият начин, по който се оглеждаха и търсеха информация един от друг, показваше, че всеки е достатъчно притеснен. Екипът обаче реагира бързо на създалата се ситуация, допълни Семова.

От "България Ер" потвърдиха информацията за причината за аварийното кацане.

"Пилотите и екипажът на самолета са изпълнили всички процедури и протоколи за безопасност и са действали професионално, както винаги досега, предприемайки кацане във Виена.

Пътниците от Прага ще пристигнат с полета на „България Ер“ от Виена в 18:45 часа.

На 12 декември миналата година самолет на същата авиокомпания, в който пътува министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, кацна също аварийно във Виена. Причината отново бе спукано предно стъкло на пилотската кабина.