Армията има готовност да прибере тежкоболната Теодора със самолет от Истанбул, но за момента няма такова искане. Това заяви по NOVA вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Той обясни, че първоначално е имало запитване дали може да бъде прибрана с военен самолет от Бразилия.

Близките на тежко болна българка не могат да я приберат у нас

"Може да се осъществи, но нашите специалисти от ВМА, изразиха становището, че този самолет трябва 4 пъти да каца, да зарежда и да излита. Това може да влоши състоянието на пациента. Прецени се, че това не е разумният вариант", заяви Каракачанов.

Той обясни, че пациентката ще бъде транспортирана до Истанбул с частна медицинска фирма.

Теодора, болна от рак, замина за Бразилия, където търсила духовно и физическо лечение. Състоянието й обаче се влошило и не можела да се прибере в България.

За да може да се върне болната жена в България, са събрани около 130 000 лева. Очаква се тя и съпругът й да кацнат в Истанбул на 4 май.

 "Теодора е чула от общи приятели за този медиум, в интернет има информация за него - все положителни неща, някакви чудеса как е направил. Тя се надяваше на такова чудо, най-малкото да подобри значително състоянието ѝ", каза наскоро по bTV братът на Теодора Цветан Маджаров.

След въпроси на Нова, отправени към здравните власти, те започват проверка. Засега е ясно, че лечителката, представила се и като медиум, Кармен Лазарова, не фигурира в официалните регистри на регионалната здравна инспекция.

Маджаров каза още, че онкоболната жена е минала през някакви процедури при въпросния лечител, но не знае какви точно са били те.