32-годишната Теодора Маджарова, която страда от рак на гърдата и се намира в бразилска болница, ще се прибере в България в края на седмицата. Добрата новина съобщи във Фейсбук съпругът й Александър Русанов.

Младата юристка от около месец е в южноамериканската държава, където отишла, за да търси изцеление с алтернативни методи от лечителя Жоао де Деус. Състоянието на Теодора обаче рязко се влошило след процедурите при лечителя и тя е настанена в много тежко състояние в бразилска болница. До младата жена, която има две деца - 5-годишен син и 2-годишна дъщеря, е съпругът й, който в отчаянието си призова за помощ в социалните мрежи, тъй като семейството не разполага със средства за медицински транспорт до родината.

Само за няколко дни по сметката на Теодора вече има близо 85 000 лева. Те са напълно достатъчни за медицинския транспорт. Полетът ще бъде осигурен от турската болница Анадолу, като вече е изпратена проформа фактура за около 30 000 евро. Това е почти наполовина на първоначално исканата сума от френска компания. 

"Получихме нова оферта за транспортиране до Истанбул чрез посредничеството на медикъл асистант компания, която работи в сътрудничество с турските авиолинии. Датата е 4 май (петък)! Ако Господ е рекъл имаме шанс да се приберем", съобщи Александър Русанов

Той добави, че има доста технически детайли за доуточняване и е в постоянна връзка с представители на компанията. На борда на самолета трябва да има медицинско оборудване и медицински екип.

Близките на Теодора и Александър оповестиха във Фейсбук, че временно преустановяват събирането на средства, но всеки, който желае може да продължи да подпомага финансово семейството за посрещането на медицински и други разходи след прибирането им в България.