34 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие - с тях активните случаи са 1 078. В болница са 149, а 8 са в интензивно отделение. Това сочат днешните данни на Единния информационен портал - coronavirus.bg за денонощието.

Излекуваните за последните 24 часа са 68. Общият брой на излекуваните у нас е 1 390.

Добрата новина - за посленото денонощие няма нито един смъртен случай.

223 са направените PCR тестове за последното денонощие. Така общият им брой е 87 890.

Областите с нови случаи - Видин, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Сливен, София. Има два случая на медицински персонал, единият е лекар.

Председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски вчера уточни, че има разминавания в данните на Щаба и тези данни и те ще бъдат подробно проверени.

 

Огнище в момента е пазарджишката община Сърница - 8 са новозаразените само там. 

Така заразените в пазарджишкото градче вече са 13 души, а преди дни почина една от заболелите.

Новите случаи са на 3 жени, 2 мъже и 3 деца. На-малкият е на 2 години, най-възрастният - 64 години, съобщава БНТ.

Те са контактни на 78-годишна жена, която е била приета преди седмица в тежка състояние в болницата във Велинград. Жената е починала.

Състоянието на новозаразените е задоволително. Те са под 28-дневна домашна карантина. Днес се очаква информация за други 24 проби.

Затворени са общината в Сърница, пенсионерският клуб, молитвеният дом и клон на банка, където се е оказало, че има още една заразена жена от Дебращица, която се лекува в болница в Пловдив.

На място там ще е главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който ще присъства на заседанието на Областния кризисен щаб, заедно с кмета на Сърница.