Напрежение се заформи на протеста против действията на властта в борбата с коронавируса пред здравното министерство.

Антипротестиращи се опитаха да прекъснат събитието на АБВ, което събра около 50-тина човека. Малко след началото му се появиха неколцина контрапротестиращи с плакати с надписи "Мангър, добре ли спиш?", както и "Мангъров - убиец!!!". Те бяха изтласкани от полицията, напрежението беше овладяно и не се стигна до арести.

От АБВ поискаха оставката на правителството заради хаоса с мерките срещу коронавируса. От партията са на мнение, че мерките на кабинета са неадекватни и хаотични.

Тази вечер обаче доц. Мангъров не дойде на протестното събитие, което АБВ бе анонсирало, че ще е с негово участие. Вместо това Румен Петков изчете кратко обръщение от доктора. В него Атанас Мангъров обяснява, че днес е поел ковид отделението в болницата, в която работи,за да не бъде обвинен в бягство от отговорност. Това обаче не променяло отношението му към мерките.

Снимки от протеста вижте ТУК>>

По-късно събралите се пред МЗ се присъединиха към протеста пред Министерски съвет. Там събралите се скандираха с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. В 125-тия ден на протестите демонстрантите се отправиха и към сградата на фирма "Информационно обслужване" с искане за оставката на началника ѝ Михаил Константинов.

В 125-ия ден на протести срещу правителството майките от "Системата ни убива" заявиха, че са притеснени от възможността Народното събрание да разгледа промени в Закона за личната помощ. Според протестиращите той орязва изцяло извоювани социални придобивки за защита.

"Нас ни е страх, че това, за което лежахме седем месеца, за най-нещастните, тези които чаша водичка не могат да си вземат, всичко това ще отиде по дяволите, и затова ще ви унищожим", казва от трибуната протестираща.

Протестиращите тръгнаха на шествие към Орлов мост, като се спряха пред сградата на Народното събрание.

Отправен бе апел на 21-ви ноември от 17 часа на площад "Независимост" да се проведе общонационален митинг.