В последната минута ще решат по кой от трите предварително белязани маршрута ще мине ескортът. 450 бодигардове на VIP Security ще пазят пиле да не прехвръкне наоколо.
 Районът около стадиона се затваря за коли.
Ще се движи само градският транспорт, съобщава "Стандарт". Сред публиката ще дебнат десетки цивилни ченгета. Те ще действат светкавично, ако екзалтиран фен реши да скочи на сцената. 300 униформени полицаи ще усмиряват тълпите около стадион "Васил Левски", по спирките на градския транспорт и край метрото. Вратите на стадиона се отварят точно в 17,30 часа.
С бялата ръкавица, запазена марка на Джако, ще пее у нас Мадона. С това Кралицата ще почете Краля, който днес щеше да стане на 51 години.
Пир по време на концерт - така изглеждаха приготовленията на стадиона за шоуто. Коли на различни фирми за кетъринг с пропуски със знака на Мадона, хладилни витрини за бира и стотици кекове за наливно пиво се търкаляха пред паркинга на игрището. Палатките, където ще се продават, също бяха опънати наоколо. Вътре халбата ще струва 2 лева, ще се продават чипс и безалкохолни. Хората не могат да си внасят нищо друго като провизии. Будоарите й са под сектор "Г".  Вероятно ще има платформа от сектора, която ще изведе Мадж триумфално до подиума, пред публиката. Има слухове, че ще отседне в хотел, преди да дойде на стадиона, където ще влезе в последната минута.След смъртта на Джако тя винаги пее песен в негова чест във всеки концерт и слага бяла ръкавица. Днес е рожденият му ден, тя е в България и феновете тръпнат в очакване каква изненада е подготвила. В Румъния тя изкара на сцената двойник на Майкъл, който танцуваше лунната стъпка, а на видеостени вървяха снимки от детството му. Мадона и Джако са имали кратък флирт през 91-ва, когато се появяват заедно на церемонията на оскарите. Макар че преди седмица беше 90 процента сигурно, че ще спи у нас, последните новини са, че по-скоро ще си отлети, но ще го реши в последната минута.