Главата на Свети Йоан Кръстител е посечена по настояване на хитра и осквернена жена. Този ден трябва да се прекара в строг пост и молитви. Вместо това обаче жена със скандално поведение ще весели народа, възмутиха се поповете пред bTV.
"В момента при нас идва една нова Иродиада, която ще танцува, ще съблязнява, ще кощунства с нашите деца, ще иска душите им", смята отец Емил Паралингов, свещеник в църквата "Света Параскева".
Недоволството на свещениците е породено и от факта, че концертът ще се проведе в събота. Тогава, според православните канони, е денят за заупокойна молитва към бога, за душите на покойниците.
"Аз съм гледал нейни концерти, нейното поведение е арогантно, тази рок звезда се постара да се превърне в скандална личност, кощунство в кариерата й е да се разпъне на сцената", казва още отец Емил.  
Според свещениците обаче истинските християни ще предпочетат да отидат в църквата, вместо на концерта.
"Поведението й е скандално, даже някой път непристойно, младите какъв пример ще вземат", пита вярващата Донка Дойчинова, която е отишла на църква.  
"Аз специално съм против този концерт, не мисля и да ходя", казва пък млад мъж на име Милен Петков, който излиза от черквата.
Свещениците осъзнават, че нямат силата да отменят концерта. Тихият им протест обаче продължава в храмовете в града.
Дори и в Полша, където католическата църква е изключително силна и цяло лято имаше масови протести на вярващи срещу концерта на Мадона, той се състоя преди няколко дни без проблеми пред 80 000 души.