Най-вероятно останките са на възрастен човек и дете, разказаха пред “Фокус”- работници на мястото. Те открили находката, тъй като се наложило с лопата да довършат изкопа на кръстовището с  улица “Болнична” в града.
От полицията съобщиха още, че по първоначални данни костите не са от скоро починали хора. Предстоящата експертиза ще даде яснота и при какви обстоятелства са попаднали на дълбочина около метър и половина. Не се изключва възможността на това място да е имало гробище преди години, предаде Дарик радио.
По-възрастните от работниците обаче разказват, че районът в този си вид е оформен през 60-те години на миналия век. Преди това там е имало кирпичени къщи, в които са живели етнически турци. Работниците считат, че двата трупа са били заровени в някой от дворовете на къщите от това време. Един от тях разказа история от 1961 година, като я свърза с находката. Преди 48 години изчезнало семейство от Пазарджик - мъж, жена и дете. Тримата така и не били открити. Работникът смята, че не е изключено скелетите да са техни и на същото място под пластовете пръст да се намират още останки - на другия възрастен човек.
Скелетите вече са в Съдебна медицина и предстои да се датират, съобщиха оттам.