Двама елегантно облечени мъже, въоръжени с пистолети, влезли в бижутерийния магазин Graff на лондонската "Ню Бонд стрийт" миналия четвъртък и заплашили персонала преди да задигнат 43 пръстена, гривни, огърлици и часовници. Когато напуснали, те взели със себе си продавачка от магазина и изстреляли предупредителен изстрел отвън, изоставяйки заложничката си и побягнали.
Друг изстрел се чул малко след като двамата изоставили краденото BMW недалеч и се прехвърлили в "Мерцедес", преди да се прекачат в трета кола.
"Тези мъже са изключително опасни и са изстреляли най-малко два изстрела на оживени лондонски улици по време на бягството си", заявява главният инспектор детектив Пам Мейс от отдела, който разследва въоръжените обири.
Двойката, облечена в сиви костюми и говорещи с лондонски акцент, вероятно са били подпомогнати от поне други двама, действали като шофьори на обира.
Магазинът Graff, прочут с диамантите и доставките за знаменитости, е бил нападан и през 2003 г. в предишния най-скъпоструващ обир на бижута на стойност 23 милиона лири.