Залата ще може да побира 16 500 души, заедно с правостоящите. Симеон Пешов, директор на "Главболгарстрой" каза, че национална спортна зала е нужна на България и за всяка фирма е чест да го изгради.
"С премиера Борисов доста работихме как да намерим нов начин на фундиране на залата и намалихме печалбата до нула. Фирмата има 4000 добри професионалисти, които ще запазят работните си места, каза Пашов", цитиран от БТА.
На 1 август 2011 година залата трябва да бъде открита, съобщи Борисов.
"Аванс за строежа на залата няма да има - първото плащане ще е април догодина. Когато говорим за антикризисни мерки, те звучат неразбираемо на хората, всъщност това е да се намери работа на бизнеса и на хората", каза министър-председателят. На въпрос дали са обсъждали със Симеон Пешов ремонта на сградата на регионалното министерство, който излезе 1880 евро на кв.м, той отговори: "Един с друг договор не си приличат - предишният министър ще си дава обяснение за подписания договор за ремонта на МРРБ".
Борисов посочи, че строежът на километър метро в София излиза 32-45 млн. евро, във Виена - 85 млн., а в Полша - около 100 млн. евро. Връзката на метростанцията в центъра на София се пуска на 7 септември, съобщи премиерът.