Инцидентът е станал в района на бензиностанцията в Пампорово. Буйствалият 79-годишен мъж от Асеновград е задържан в полицейския арест, предаде БТА.
Инцидентът е станал към 22 часа в автобус, който пътувал от София за Смолян. В него се предвижвали четирима пътници, останали за крайната спирка в Смолян. Докато преминавали край Чепеларе, Тодор П. внезапно гръмнал с газов пистолет. След изстрела се нахвърлил и ударил пътуваща пред него жена, която изпищяла при звука от изстрела, разказва шофьорът Асен Касабов. Той успял да взема оръжието от буйстващия пътник. Минути след стрелбата обаче възрастният мъж отново избухнал, станал от мястото си и ударил в движение шофьора в лицето. Касабов спрял автобуса край бензиностанцията в Пампорово и извел пияния нападател.
Служител на бензиностанцията забелязал суматохата и натиснал паник бутона, след което пристигнали служителите на реда, съобщи Дарик радио.
Алкохолният тест при задържането на Тодор По. отчел 2.86 промила.
Най-вероятната причина за буйството на мъжа е промяна в маршрута. Той се разгневил и размахал оръжието, тъй като очаквал рейсът да мине през прохода “Рожен“, а не през Пампорово, каза директорът на Областна дирекция на полицията в Смолян комисар Кирил Хаджихристев.