Иван Калчев, който вчера бе задъражан за 24 часа в 6-то РПУ в столицата затова, че опита да спре движението на Околовръстния път до резиденция "Бояна", където се провеждаше Националната среща на прокурорите с участието на главния прокурор Иван Гешев, е освободен от ареста.

Калчев е протестиращ - от първия ден на блокадата на Орлов мост е на място, той е член на Зелено движение, потвърди лидерът на движението Владислав Панев.

Мъжът бе задържан от полицаите за нарушение на обществения ред, негов защитник е бившият депутат от НДСВ и адвокат Минчо Спасов. Той също участва в проявите на протестиращите, като спря метрото в един от дните на протестите срещу правителството.

Иван Калчев твърди, че при задържането му срещу него е упражнена сила и е наранен гръкляна му, като за целта ще извади медицинско свидетелство.

Защитникът му Спасов пък е категоричен, че няма основание за задържането му, тъй като в заповедта за арест било посочено, че е възпрепятствал работата на държавните органи, основания обаче защо и как не били посочени.