Мъж от пазарджишкия квартал "Изток" е задържан заради посегателство над лекар от "Спешното отделение" при МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от полицията в града.

Случката се разиграла снощи малко преди 22.00 часа в помещение на отделението. Двама посетители имали спречкване с охранител от болничното заведение, който им направил забележка.

Двама мъже водят свой близък, който е в критично състояние. Лекарят на смяна оставя прегледа на пациент, за да организира настаняването на новия. Докато санитарите се опитват да го изкарат от колата, единият от придружителите му напада екипа.

Въпреки съмненията, че е починал, санитар се опитва да извади човека. Помага и д-р Недялков. Следват още закани - този път за убийство. Единият от придружителите тръгва към доктора и посяга. Охранителят в болницата се намесва и го отблъсва.

Разпрата обаче се разгорещила и виждайки случващото се, дежурен лекар от "Спешното отделение" изразил своето възмущение. Той подкрепил действията на охранителя. Тогава единият от афектираните мъже нанесъл удари на лекаря.

Незабавно на мястото пристигнал дежурен автопатрул при полицейското управление в Пазарджик. Униформените задържали нападателя, който се оказал 34-годишният С.С. - жител на пазарджишкия квартал "Изток". За радост медикът не е сериозно пострадал. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Само преди 3 дни трима души набиха медици от "Спешна помощ" в Ихтиман.