В района на Околовръстното шосе на София са открити два опожарени автомобила, които отговарят на описанието на колите, с които е извършен обирът на инкасо автомобил тази сутрин. Това стана известно от съвместния брифинг на СДВР и прокуратурата по случая, предаде БТА.

Сигналът за обир е получен около 7:15 часа, заяви гл. инспектор Николай Нотов от СДВР. Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство, каза прокурор Илияна Кирилова.

Инкасо автомобилът е обран на паркинга на столичен мол. Нападението е станало в момента, в който автомобилът е превозвал суми пари, с които се зареждат банкомати в търговския център. Все още се уточнява дали става въпрос за банкомати на една и съща банка или на различни. Предполагаме, че нападателите са знаели, че в този час пристига инкасо автомобил, заяви заместник градският прокурор Иво Илиев.

В колата са били шофьор и охранител.

Автомобилът е бил "тампониран" - пред него е застанал друг автомобил, от който са излезли въоръжени лица, заплашили са охранителите, обезвредили са ги и са пренесли касетките в друг автомобил. Охранителите нямат сериозни наранявания, все още се уточнява сумата от откраднатите касетки, каза заместник градският прокурор.

Нападателите са избягали с джип с украински регистрационни табели, които обаче не са от същото превозно средство.

В близост до мястото на обира, на Околовръстното шосе, са открити опожарени два автомобили, които най-вероятно са на извършителите. Ще се анализират записите от охранителните камери. Нападателите са били облечени с тъмни дрехи, с ръкавици и черни маски с прорези на очите, каза още гл. инспектор Нотов.

Малко по-рано беше съобщено, че въоръжен грабеж е извършен от инкасо автомобил в подземния паркинг на търговски център на Околовръстното шосе в София.

Пострадали няма, но има данни, че извършителите, които са били с маски, са избягали с кола с украински номера.

Установява се открадната сума и се преглеждат записите от камерите в района. Разследването по случая продължава.