Шофьорът, опита да подкупи полицаи със златно кюлче, беше осъден на 2 години условно с 4 изпитателен срок по съкратената процедура.

Опиталият се да подкупи полицаи със златно кюлче: Съжалявам, не съм изпил бутилка водка

59-годишният Иван Иванов е без право да управлява превозно средство в следващите 3 години и трябва да плати 2 хиляди лева глоба.

Мъжът е спрян при случайна проверка на КАТ. Оказва се силно почерпен и предлага необичаен подкуп.

"Какво кюлче? Талисман подарък от семейството съм предложил. Малка пластинка, колкото нокът!" - това заяви пред съдебната зала 59-годишният строителен техник Иван Иванов, който на 7 октомври се опита да подкупи патрул на КАТ, съобщи bTV. Той уточни, че съжалява, но не е изпил бутилка водка.

"Представяте ли си да изпием двамата по бутилка водка?! Няма да можем да ходим." - защити го адвокатът му Васил Марков.

 

Според обвинителния акт 59-годишният мъж бил спрян за проверка на 7 октомври в Пловдив. Експертиза е показала, че е шофирал с 2,27 промила алкохол в кръвта.

При проверката от полицията той опитал да се измъкне, като предложил на униформените златно кюлче "Св. Николай Чудотворец". То е с тегло 0,5 гр. и се съхранявало в предпазна капсула. Мъжът имал и сертификат за автентичност, а предложеният подкуп бил в подаръчна кутийка. Цената му е точно 99,90 лв.