Проникването в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев е било с цел грабеж. Това заяви на брифинг във Варна главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов във връзка с разследването на снощното незаконно проникване в частен имот в местност Св. Никола във Варна. Според главния секретар на МВР реакцията на патрулите е била изключително бърза.

"При подаване на сигнала в рамките на пет минути екипи са посетили адреса. Това, което е изяснено като обстоятелства на този етап, ни навежда на основна версия опит за извършване на кражба от частен имот. Работи се по тази основна версия, всички други насоки, ако се появят такива, ще бъдат проверени и изчистени", заяви Младен Маринов.

"Действията на терен продължават по отношение на видеокамери и други оперативно-издирвателни мероприятия, които са необходими", добави главен комисар Младен Маринов.

Както е известно, в 22.45 часа снощи в Пето РУ - Варна е съобщено, че три маскирани лица са проникнали в двора на частен имот в местност "Св. Никола" край Варна. След реакция от страна на собствениците лицата са избягали в неизвестна посока.