Трима мъже с маски на лицата са опитали да нахлуят в къщата на бившия министър на туризма Бранимир Ботев във Варна малко след 22 часа снощи. За нападението съобщи пред OFFNews самият Ботев.

В дома му, който е на метри от резиденция Евсиноград, по това време са били само майка му и децата му. Маскираните са прескочили оградата на двора, но още преди да влязат в сградата, синът му ги е видял и се е развикал. Вероятно, защото е чул виковете му, шофьор на автомобил е обърнал колата към двора, осветил е с фаровете нападателите и те са избягали, качвайки се в друга кола.

Ботев свърза нападението с остро интервю, което е дал преди 2 дни по телевизия България On Air. В него той силно е критикувал министъра на туризма Николина Ангелкова за начина на концесиониране на плажовете по Черноморието.

"Беше нападение за сплашване, предполагам, че са искали да запалят нещо, за да ме принудят да мълча", смята Ботев, който в момента е директор на Европейския институт за стратегии и анализи.

Днес той ще даде пресконференция.

"Заедно с това ще информирам всички посолства, защото няма да простя това посегателство върху семейството ми. Подробно ще разкажа цялата информация, която знам за концесионирането на плажовете", каза още Ботев.

Бранимир Ботев беше част от кабинетите на "Орешарски" и "Близнашки". През февруари 2015 г. той подаде оставка, която бе поискана от туристически организации с мотива, че е лобист на бизнес интереси и не се съобразява с мнението на бранша.