Три пъти е лежал в затвора изведеният със спецчасти мъж, който вчера се барикадира в дома си в Казанлък, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора пред медиите.

Все още може да се каже дали е бил въоръжен, извършено е претърсване. Има разпитани лица, днес предстоят нови действия, ще бъде взета съответната мярка за отклонение, каза заместник районният прокурор на Стара Загора Мария Михайлова. Именно заради заплахите, че е въоръжен да го изведат бяха изпратени спецчастите.

Лицето е казало, че разполага с огнестрелно оръжие, поради това са изпратили отряда за борба с тероризма, обясниха от прокуратурата и полицията.

От прокуратурата не уточняват дали е открито огнестрелно оръжие в апартамента на 46-годишния мъж. Проверява се и информацията, че той е употребявал наркотици, съобщи бТВ.

46-годишният мъж е задържан с изключително богато съдебно минало, обобщи прокурор Михайлова.

Осъждан е многократно за престъпления против транспорта - управление на МПС без книжка, както и за шофиране след употреба на алкохол. Част от осъдителните му присъди са и за кражби. Лежал е 3 пъти в затвора. Последно е освободен през юни 2021 година.

Вчера сутринта той запали заведение в Казанлък, а след това на адреса си е започнал да хвърля предмети по полицейските служители, което е наложило на място да пристигне специализиран екип на МВР, в резултат на което мъжът е задържан.

Наблюдаващият прокурор допълни, че днес предстоят допълнителни разпити и ще се постанови мярката за неотклонение. Очаква се да бъдат повдигнати две обвинения - за палеж и хулиганство

От свидетелски разкази стана ясно, че още преди да се барикадира срещу мъжа са подавани сигнали за хулигански прояви, потвърдиха от полицията.