Мъж се барикадира в дома си в ж.к. "Изток" в Казанлък, след като по-рано е подпалил заведение в същия квартал, съобщава местната медия Presstv.bg.

Красимир, както е името на мъжа, се е заключил в жилище на петия етаж в 27-и блок. 

Районът е отцепен от служителите на реда, които разказват пред медията, че именно казанлъчанинът е подпалил дървеното заведение, след което се барикадирал в апартамента.

Снимка: БТА

На място пристигна и специализиран отряд на полицията от Стара Загора.

Снимка: БТА

Целият район е отцепен, има засилено полицейско присъствие. Пристигнал е и директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора комисар Николай Колев. Има и линейка на "Бърза помощ".

По информация на Dariknews.bg мъжът замерял органите на реда с буркани и чаши. Съседите разказват още, че мъжът бил конфликтен, лежал в затвора.

В процес на изясняване са причините и мотивите на подпалвача.

Снимка: БТА

Пожарникарите са успели да потушат огъня, но заведението е понесло сериозни щети. Сигналът за огъня е подаден в 8:20 ч. тази сутрин от шофьора на автобус №13, който по това време преминавал по маршрута си в района.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Очевидци разказват, че от заведението е започнало да пуши. Чувало се и пукане, което привлякло вниманието на чакащи на автобусната спирка. Веднага е бил извикан и собственикът на механата.

Снимка: БНТ

По информация на БНТ основната версия за пожара е именно умишлен палеж, тъй като токът в обекта е бил спрян от главния бушон, което изключва версията за проблем с електрическата инсталация.

Направен е оглед на място и се води разследване.