Днес следобед в Министерството на правосъдието е получено официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров, съобщиха от пресцентъра на ведомството. 

На 10 октомври МВР и прокуратурата обявиха, че 21-годишният младеж от Русе е задържан в Германия заради убийството на журналистката Виктория Маринова, след като ДНК анализ и намерени дрехи на жертвата са го уличили категорично.

По-рано днес от правосъдното министерство увериха германските власти, че в съответствие с европейските стандарти в ареста у нас ще му бъдат осигурени 4 кв. м. жилищна площ и самостоятелен санитарен възел.

Към настоящия момент, с активните действия на компетентните органи на двете държави, тече процедура по организиране на фактическото предаване и конвоиране от българските власти на лицето, което се очаква да се случи най-рано следващата седмица, се казва още в съобщението, в което се уточнява, че прокуратурата е информирана. 

Днес Виктория Маринова беше погребана. Стотици близки и непознати се сбогуваха с нея.

"Съжалявам, че туй нещо направи сина ми, знам, че всеки майка я боли (изказът е оригинален)", обърна се майката на Северин през сълзи към майката на журналистката в ефира на bTV от Германия, където живее.

По-рано тя призна пред медиите, че синът й е разказал пред нея, че е изнасилил и убил младата жена, дори се разплакал, когато разбрал, че тя има малка дъщеря.

Така майката опроверга твърденията на Северин пред германските власти - че не е насилил и убил Виктория, а само я ударил и бутнал в храстите, след словесен сблъсък.