Почина бащата на журналистката Виктория Маринова, която бе убита посред бял ден в Русе от Северин Красимиров.

"На 30 юни в 9.30 часа бащата на Виктория Маринова - Георги Маринов, ни напусна. Толкова за протокола. Просто още един човешки живот за статистиката. А извън протокола - дядо Гого не успя да се пребори със загубата. Не успя да продължи. Не успя да се примири с несправедливостта, която е неизменен спътник в живота ни", се казва в послание, отправено от Свилен Максимов - бившият съпруг на Виктория, цитиран от TVN.

"Всички ние - малко или много - сме принудени да се съобразяваме с несправедливостта. Виждаме я навсякъде, всеки ден - множество нередни неща. Ние си знаем, че са нередни. Едни от нас се ядосват, други избират да се борят, а трети се правят, че не виждат. А някои от нас дори се възползват и трупат облаги от несправедливостта. Но общото между нас е, че всички преглъщаме. И продължаваме.

Аз не знам от кои съм, но определено не смятам да оставя нещата така. Северин Надеждов Красимиров излежава своето наказание. Сега на съвестта му лежи още една косвена жертва. Затова го осъждам косвено. Не го осъждам на затвор - той вече има достатъчно години. Оставям на съвестта му да определи неговото наказание. И да, всяко същество има съвест. Дори и най-гнусният рецидивист. Не си мислете, че ще му се размине.

Но тук вината не е само на Северин. Вина имаме всички, които съставляваме това общество. Защото източникът на несправедливостта не е Бог, не е Дявол, не е Космоса, не е Природата - те са си много справедливи. Източникът на справедливостта сме ние, хората в обществото.

Всички извършваме нередни неща всеки ден. Затова осъждам всички граждани на това общество да отделят по 30 секунди всеки ден за съвестта си. Да си зададат въпроси. Да се опитат да си отговорят.

30 секунди - на пръв поглед нищо. Но ще видите колко е тежка, но и колко е справедлива тази присъда - още на вторият или третият ден ще го осъзнаете.

А, да - и контрола по изпълнението на присъдата оставям на съвестта ви. Аз не съм никой, че да ви контролирам, защото аз съм един от вас, от осъдените. Но знайте, че няма да ни се размине. А едно от най-несправедливите неща, които извършваме е, че търпим и бездействаме.", написа Свилен Максимов.

Погребението е в петък, 3 юли, от 11 часа, точно до гроба на дъщеря му Виктория Маринова.