Окръжната прокуратура в Добрич повдигна по-тежко обвинение на двамата младежи, уличени в убийството на 41-годишения Диян Д.  Мъжът се завърнал наскоро от Германия, където работи от години, но внезапно изчезнал. След като близките му го обявили за издирване, е открит трупа му с 14 прободни рани. 

Оказва се, че 18-годишният Румен и 19-годишният Шенер заклали мъжа, за да го ограбят и изоставили тялото край село Котленци. Диян се познавал с Румен, защото ползвал услугите му да го вози с колата, докато е в България. 

След извършването на престъплението другият обвиняем -  Шенер заминал за Великобритания, където работел, и е задържан на летището във Варна след като каца у нас. 

Добричкият окръжен съд уважи исканията на Окръжната прокуратура и задържа под стража младежите

Първоначално двамата младежи бяха обвинени в умишлено убийство по член 115 от НК. След убийството на Диян, който бил обявен за издирване от близките си на 12 септември тази година, двамата обвиняеми отнели златните му накити. Тежък златен ланец и няколко гривни с приблизително тегло около 90 грама са отнесли със себе си Шенер и Румен, след като изоставили тялото на Диян в землището на село Котленци. Златото било продадено в бижутерски магазин във Варна. За него били получени над 3000 лева, като една част от тях Шенер дал на Румен.