Разкрити и задържани са извършителите на жестоко убийство в Добрич, съобщиха от Окръжната прокуратура. Това са двама младежи на 18 и 19 години. Те са арестувани и привлечени като обвиняеми за тежкото престъпление, извършено в съучастие. 

Жертвата е 41-годишният Диян Д. от Добрич. Той е работел и живеел в Германия, но често се прибирал в родината. Тогава ползвал услугите на единия от арестуваните - 18-годишният Румен Л., който го возел с колата си. 

Тялото на Диян Д. е случайно открито в землището край добричкото село Котленци на 22 септември тази година. Мъжът не се е прибирал в дома си от 12 септември. Близките му подали сигнал за изчезването му в ОД на МВР в Добрич.

Според събраните доказателства, 18-годишният Румен К. е съпричастен към убийството на Диян Д. Той е привлечен като обвиняем от прокуратурата за престъпление по член 115 от НК.

Вторият задържан е пристигнал тази сутрин с полет от Великобритания на летище Варна. Това е 19-годишният Шенер Р., който също е заподозрян като съучастник в тежкото криминално престъпление и е бил задочно привлечен като обвиняем, поради отсъствието му от страната. Предстои конвоирането му до Добрич.

Резултатите от извършената аутопсия са показали, че смъртта на Диян Д. е настъпила от нанесени множество прободни рани – около 14. Намереното тяло е било в напреднала степен на разлагане. Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искания в Добричкия окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата обвиняеми. Действията по разследването на тежкото криминално престъпление продължават.