Нападението над Слави Ангелов много напомня на това над маркетинговия директор на „Левски“ Цветан Вълчев от август миналата година. Това каза пред bTV във включване по Скайп главният редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев.

Разследващият журналист и главен редактор на в. "168 часа“ и списание "Космос" беше нападнат и жестоко пребит от двама души във вторник вечерта в центъра на София. Ангелов е настанен в болница ИСУЛ със счупена подбедрица на единия крак, дълбоки прорезни рани от нож и множество травми по главата и тялото, а извършителите все още се издирват.

"Вчера се чухме за малко, твърди, че е по-добре, вече няма отоци на очите, които са му пречили да вижда", каза Зюмбюлев.

По повод основната версия за мотивите - отмъщение заради негови публикации, той пък каза:

"Само мога да допускам какви интереси е засегнал. За мен това е фенска работа, както и при Цветан Вълчев. Подобно нападение струва между 500 и 2000 лева. Това престъпление трябва да бъде разкрито бързо и наказано строго за назидание“.

В същото време издателят на "24 часа" Венелина Гочева каза същото по Нова телевизия:

"Да, много прилича на нападението на човека от "Левски", което остана неразкрито. Пак е от трима души, пак с пръти".

Подозренията, че извършителите са ултраси се засилвало и от това, че били с черни маски с черепи, пишат междувременно колегите на пребития журналист.

На 21 август 2019 г. по подобен начин от трима маскирани беше пребит маркетинговият директор на "Левски" Цветан Вълчев. Той беше нападнат пред офиса на клуба на ул. "Тодорини кукли". Разследването така и не стигна до тях.

Не е ясно дали това е връзката, но в една от последните му публикации през февруари Слави анализира ситуацията около издирването на собственика на клуба Васил Божков след бягството му в Обединените арабски емирства. Преди това той безпристрастно посветил и материал на съдружниците му Цветомир и Боян Найденови, които станаха свидетели срещу Божков, а когато "Левски" изпадна в тежка ситуация те предложиха спонсорство на клуба, пише "24 часа".  

Издателката обаче добави, че Слави е писал по толкова много теми, че трудно може да се разбере точно откъде е дошла поръчката. 

"Слави Ангелов е по-добре и предупреди поръчителите на това престъпление, че продължава това, което 25 години прави", каза още Гочева.

Именно тя е била първият човек, но когото журналистът се е обадил след нападението, защото в този момент съпругата му - продуцент на предаването "Референдум" е била в ефир.

"Гочева, пребиха ме", били първите му думи. След това добавил, че един от нападателите е снимал. Не е ясно дали той е успял да заснеме видеоклип или само да направи снимка.