Бившият полицай, който нападна с керамичен нож свои колеги и уби четирима, е атакувал първо в канцеларията на полицейската префектура. Това съобщи Полицейският синдикат в Париж. След това мъжът е продължил атаката и в други места в голямата сграда, разположена срещу катедралата "Нотр дам".

Застрелян е в двора от притеклите се на помощ на ранените бивши негови колеги. 

Не е известен мотивът на извършителя, който досега не е имал проблеми с колегите си, каза Лоик Травер от синдиката.

Телевизия Бе Еф Ем също цитира източник от полицейския профсъюз, според когото нападателят е бил глухоням и е работел като електронен инженер в разузнавателния департамент на префектурата, но не е бил с полицейски чин. По данни на телевизията убийствата на четиримата - трима мъже и една жена - са били извършени с "голям керамичен нож", който бил внесен безпрепятствено в префектурата. Нападателят е имал над 20 години стаж в префектурата. Около сградата е създаден периметър за сигурност, мостът "Сен Мишел" е затворен, а на острова Сите, където е полицейското управление, има засилено полицейско присъствие.

 Френският президент Еманюел Макрон отиде в полицейската префектура на Париж, където се разигра екшъна. От Елисейският дворец поясниха, че държавният глава иска да направи жест на солидарност и подкрепа за всички служители в полицията.

В префектурата отидоха също премиерът Едуар Филип, вътрешният министър Кристоф Кастанер и столичният прокурор. Парижкият кмет Ан Идалго изрази в "Туитър" съболезнования към роднините на загиналите.