15 души са били задържани днес при мащабната спецоперация на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) и жандармерията в Монтана, съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Сред арестуваните е и един от лидерите на "Килърите-2" - кикбоксьорът и ММА боец Мартин Антов. Делото срещу него и останалите 12 обвиняеми обаче все още не е приключило.

Акцията, която е срещу организирана престъпна група за рекет, палежи, разпространение на наркотици, е стартирала рано тази сутрин, като входовете и изходите на Монтана са били блокирани. Разследването е отнело близо година. Задържания обаче са извършвани и в София.

"С лицата се работи. Проведени са над 25 претърсвания на различни обекти. Иззети са наркотични вещества, различни парични суми, хладно оръжие и други доказателства, които касаят разследването. В рамките на следващия ден ще стане ясно кои и колко лица ще бъдат привлечени към наказателна отговорност“, каза Гешев.

По думите на зам.-главния прокурор, неутрализирането на престъпни групи, които тормозят жителите на различни градове в страната е приоритет за Специализираната прокуратура.