Новите доказателства срещу групата, ръководена от Валентин Янев-Вальо Бореца и кикбоксьора Мартин Антов, са събрани в два тома секретни и два тома явни материали и са били представени от полицията едва тази сутрин.

С тях обаче не се беше запознала нито защитата на обвиняемите, нито съдебният състав. Затова и магистратите решиха да отложат заседанието за следващата сряда.

Новите доказателства съдържат разпити и материали, събрани със специални разузнавателни средства. Те потвърждават дотук повдигнатите обвинения за убийства, подготовка на убийства, грабежи, но няма данни за нови престъпления, извършени от групата, допълва националното радио.

Членовете на "Новите килъри" бяха задържани при специализирана полицейска операция преди няколко дни. Те са заподозрени освен в убийствата на Цветан Панков през 2008 г. и на касоразбивача Йордан Цонков-Джиджи и 34-годишния Кочо Михайлов година по-късно, и във въоръжени грабежи, изнудвания, палежи и причиняване на средни и тежки телесни повреди срещу заплащане.

На 3 август съдът остави 7 от 11-те обвиняеми в ареста. Лидерът им Вальо Бореца в момента е в затвора.

Прокуратурата поиска четиримата пуснати от ареста да бъдат върнати зад решетките, а защитата поиска всички задържани да бъдат освободени.

Има оперативни данни за съпричастност на групата "Новите килъри" към други поръчкови убийства, но те тепърва се проверяват и потвърждават.