65-годишният мъж, който вчера пострада тежко при катастрофа в благоевградския квартал "Струмско", е издъхнал снощи в реанимацията на болницата, съобщиха от лечебното заведение.

Той е втората жертва на инцидента, при който почина и съпругата му. Двамата пътували в учебен автомобил "Пежо", който отнел предимството на "Фолксваген Голф" на кръстовището на бул. "П. К. Яворов" и ул. "Яне Сандански". Първоначално бе съобщено, че съпрузите са пътували в немската кола.

Автоинструкторът Иван Терзиев - Терцата, който е управлявал учебната кола, е невредим, предаде местният сайт "Инфомрежа". Той е навлязъл в кръстовището, идвайки от главен път Е-79 в посока ж.к. "Еленово", като отнел предимството на голфа, който се движел от "Струмско" към кв. "Грамада".

Кръстовището е изключително рисково. През него минават идващите от центъра на града, най-големите квартали "Еленово" и "Струмско", както и от Е-79.

Общинската управа отдавна има идея да обезопаси пътния участък, като въведе кръгово движение, но години наред подобни мерки не се предприемат.

Четирима души са загинали при пътни инциденти през изминалото денонощие у нас, сочи справката на МВР. На територията на страната са станали общо 22 ПТП, при които има 31 ранени.

За София са отчетени две тежки и 43 леки катастрофи, четирима души са ранени.