За катастрофа между автобус и мотор на автомагистрала "Тракия" съобщиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Пловдив. Пътният инцидент е станал на разклона на пловдивското село Царацово. Сигнал за случилото се е подаден около 14:30 часа на телефон 112.

Катастрофата е причинена заради отнето предимство по вина на водача на автобуса при ляв завой. Мотористът и неговата спътничка са откарани за преглед в болнично заведение. Очакват се резултати. Към момента пътят на мястото на инцидента е проходим. На място има екип на "Пътна полиция".

Един човек е загинал, а 24 са пострадали при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.

В София са регистрирани 21 леки пътнотранспортни произшествия, няма пострадали хора.

От началото на месеца са станали 326 катастрофи, при които живота си са загубили 18 души, а ранените са 390. От началото на годината са регистрирани 2851 пътнотранспортни произшествия със 167 жертви и 3536 ранени.

Загиналите за през същия период на 2023 г. са 214, отчитат се с 47 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., информират още от МВР.