Държавният глава Румен Радев изразява най-искрените си съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа край град Своге, съобщиха от прессекретариата на президента по повод трагедията с автобус, при която загинаха 15 души.

Във връзка с трагичния инцидент президентът отменя участието си в тържествената заря-проверка тази вечер в град Габрово по случай отбелязването на 141 години от Шипченската епопея, се казва още в съобщението.

По-рано днес Радев беше на Шипка, където се проведоха честванията и възстановка на събитията от Руско-турската освободителна война.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също изрази най-дълбоки съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа с автобус в близост до Своге, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

"Покрусена съм от новината за ужасяващия пътен инцидент, при който загинаха български граждани", заяви тя, изразявайки своето съчувствие и искрената си съпричастност.

Председателят на парламента пожела бързо възстановяване на ранените граждани.

"Изразявам най-искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите в катастрофата край Своге. Пожелавам на пострадалите пълно възстановяване. Благодарим на лекарите, които спасяват човешки живот и им желаем сили", написа в профила си във Фейсбук пък лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Междувременно и премиерът Бойко Борисов, който обяви понеделник за ден на национален траур,  изрази съболезнованията на правителството към роднините на жертвите.