Питбул без каишка и намордник уби малко куче в близост до столичното 125-о училище. Няколко души не са успели да спасят по-малкото животно от захвата му. Собствениците на убитото куче се опасяват от нови страшни инциденти като не изключват и нападение над деца, съобщи Нова телевизия.

Питбулът и неговият притежател се издирват, защото след фаталния инцидент той е избягал от мястото. Очевидци твърдят, че стопанинът е наблюдавал отблизо убийството, но по никакъв начин не е попречил на кучето си да го извърши.

"Прибирахме се от разходка. Забелязах, че на отсрещния тротоар седи мъж с пуснато куче, което изтича и се оказа до нас. То захапа моето кученце за гърлото и настана суматоха, която не си спомням. В крайна сметка кучето ми беше убито", сподели стопанката на загиналото четириного Гергана Тошкова.

"Чух писъци, притичах и видях как питбулът беше захапал малкото кученце за врата. Собственикът не полагаше никакви усилия да помогне в тази ситуация. Той повтаряше едни и същи думи - "Хектор, отвори си устата". Други свидетели също видяха какво се случва. Направихме всичко възможно, което може да се направи в тази ситуация", разказва очевидка на инцидента.

Тя и други хора опитали да сложат пръчка в устата на питбула, но не успели, заради това го ритнали в бъбреците, на което стопанинът му се възпротивил.

Тя и други присъстващи опитали да спрат собственика, но безуспешно.

"Казах му: Не видя ли какво направи кучето ти? А той ми отговори: "Отивам само да го доразходя и ще се върна, нищо му няма на другото куче, само го заведете на ветеринар", разказа друг свидетел. 

Местни хора са виждали въпросния мъж в района няколко пъти, но по тъмно и не могат да го разпознаят.

Собственичката на убитото кученце е подала сигнал до полицията за инцидента.