Пастирът на блъснатото от влак стадо крави край гара Кермен е бил санкциониран многократно за създаване на предпоставки за пътни произшествия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен.

Вчера в 17.06 ч. на тел. 112 е подаден сигнал, че бързият влак Бургас-София е блъснал стадото, което пресичало жп линията. 22 животни загинаха, а по локомотива, който е от новите машини на БДЖ - "Сименс Смартрон" са нанесени значителни материални щети.

На място е изпратена дежурната оперативна група. При огледа е установено, че 41-годишният пастир е превеждал кравите през жп прелеза, който е бил с включена предупредителна звукова сигнализация.

Нанесените щети са в процес на установяване. Няма пострадали пътници във влака и служители на БДЖ. Случаят е докладван на Районна прокуратура - Сливен.

41-годишният пастир е с постоянен адрес във Варна. Той е санкциониран многократно от полицейски екипи на участък „Запад“ към Районно управление на МВР - Сливен, за създаване на предпоставки за пътни произшествия. Тази година има съставени 3 акта, за това че е оставил стопанисваните от него животни да се движат без надзор по пътното платно- 2 акта в село Гавраилово и 1 в село Желю войвода. За нарушенията, извършени от пастира, полицейските служители са предупредили стопаните на животни, които са го наели.