Пожар заради оставен без надзор открит огън изпепели триетажна къща снощи в Шумен. Пострадали хора няма, но материалните щети са значителни. Пристигналите пожарникари са евакуирали хората от дома, който се намира близо до шуменската болница, съобщи БНТ.

Според съседи един от собствениците в триетажната къща запалил огън, за да вари консерви. Прибрал се вкъщи, за да гледа финала на Световното първенство по футбол. Откритият огън бил без надзор, вятърът го раздухал. За да се борят с огнената стихия, са изпратени четири противопожарни екипа, както и екипи на полицията и Спешна помощ.

"Като тръгна горе към покрива, пожарът наистина беше голям. В началото като тръгнаха да гасят, той тръгна да се развива, обхвана целия покрив, явно е гредоред. Гръмнаха три газови бутилки, чуха се, тука бяхме отвънка и се чуха как гръмнаха, вдигнаха покрива, част от керемидите", обясни един от живущите в триетажната сграда.

Всички обитателите на кооперацията са били евакуирани. Над час пожарникарите са се борили с огнената стихия. Потушаването е било трудно, тъй като в таванските помещения било пълно с множество складирани вещи.

Докато живущи от кооперацията гледаха как горят домовете им, между тях възникна напрежение.