Разпитите ще стават на мястото, където живеят хората, тъй като става дума за 40 – 50 души, за които би било притеснение да дойдат до София, уточни той, цитиран от БГНЕС. Хората са главно от Пирдоп и местните села Антон и Мирково.
"Действително имаме вече няколко основни версии, по които ще се работи, но искам да кажа, че окончателно становище относно причините за потъването на кораба може да бъде дадено едва след изготвяне на технически експертизи, които не могат да бъдат само на базата на извършения оглед, те ще бъдат на свидетелските показания, които предстои да се дадат", каза още заместник-градският прокурор.
Техническите експертизи ще бъдат извършени от наши експерти, но важен момент при изготвянето на тези експертизи е получаването на документацията от официалните огледи, които са извършени в Република Македония. Така че на базата на тази информация, получена от Македония, на базата на информация, придобита от свидетелски показания в България експертите от България ще направят своите наблюдения," обясни Джамбазов.
Вече има проведени разпити и е събрана документация по изясняване на организацията на екскурзията до Охрид и това е една от линиите, по която прокуратурата ще се произнесе, каза още прокурорът.
Все още не са пристигнали материалите от Македония. Те се очакват до дни.