Състоянието на бившия биатлонист и звезда на националния отбор по биатлон на България Красимир Анев, който се простреля в корема, е стабилизирано, но е много тежко. Това съобщиха от Военномедицинска академия, където е настанен за лечение 36-годишният самоковец. 

По информация на Dir.bg бившият биатлонист е поставен в медикаментозна кома в реанимацията на ВМА, а лекарите се борят за живота му. 

Красимир Анев бе открит на 1 ноември около 19 часа в района на язовир "Дренов дол" край Кюстендил. Той се е прострелял в корема със законно притежаван пистолет, съобщиха от полицията. Бившият биатлонист, който прекрати кариерата си през 2020 г., има оръжие, тъй като е военен. От 2021 г. той е инструктор и помага за физическата подготовка на военнослужещите във ВВС.

Към момента няма официална информация дали се касае за опит за самоубийство, но последният пост на Анев в профила му във Фейсбук показва, че европейският шампион от Раубичи вероятно е имал лични проблеми.

Той е публикувал думи на писателя Павел Вежинов - "Всяко предателство започва с доверие", като лаконично е коментирал - "Абсолютна истина".

Снимка: Facebook

Красимир Анев има 6-годишна дъщеря, но преди няколко години се раздели с майката Кристина Начева.